Omschrijving

Een podoloog is een paramedicus die een driejarige Bachelor opleiding heeft genoten. Wij werken na doorverwijzing van een arts of arts-specialist. Een podoloog onderzoekt en behandelt klachten en afwijkingen van de voeten. Ook zijn wij verantwoordelijk voor de preventie van voetproblemen.

Doelgroep

Iedereen, ongeacht leeftijd of aandoening, kan bij een podoloog terecht. De meest voorkomende voorbeelden zijn personen met diabetes mellitus, reuma, vaatlijden, neurologische aandoeningen, orthopedische aandoeningen enz.


Instrumentele behandeling

Wij behandelen huid- en nagelaandoeningen. Deze kunnen het gevolg zijn van onderliggende problemen/aandoeningen zoals bijvoorbeeld diabetes mellitus, reuma, vaatlijden neurologische of orthopedische aandoeningen. Je kan echter ook preventief bij een podoloog terecht. De instrumentele behandeling kan bestaan uit het beschermen en/of corrigeren van de teenstand, het wijzigen van de nagelvorm aan de hand van een nagelbeugel, het aanbouwen van de nagelplaat, drukvrij leggen van pijnlijke zones/wonden…


Diabetes voetscreening & podologische zolen

Diabetes voetscreening

Een diabetes voetscreening gebeurt aan de hand van een screeningsformulier, mobiliteitstesten, testen van het gevoel en nagaan van de doorbloeding. Deze bevindingen worden gerapporteerd aan jouw arts.

Podologische zolen

Podima+ maakt gebruik van de nieuwste technieken betreffende het onderzoek van jouw voeten. Dankzij geavanceerde 3D-technologie worden je voeten gescand om zo je zool perfect te ontwerpen op jouw voeten en aan je bewegingspatroon.


Tegemoetkoming

De mutualiteiten bieden aan hun leden per mutualiteit en regio een aantal extra diensten en voordelen aan. Deze vergoeding verschilt van mutualiteit tot mutualiteit en is afhankelijk van regio en leeftijd. Meer informatie hierover kan je terugvinden via je eigen mutualiteit.

Diabetes patiƫnten hebben recht op een terugbetaling 2x/jaar mits voorschrift van de arts waarop enerzijds de risicogroep vermeld staat en anderzijds in welk traject je bent opgenomen.

Vragen? Contacteer ons!